اعلان‌ها
پاک کردن همه

[حل‌شده] ترموستات فابریک پراید انژکتوری چند درجه است؟ دمای آبم مدام بالا میره!

2 نوشته‌ها
2 کاربران
1 واکنش ها
7 بازدید ها
0
[#123]
شروع‌کننده موضوع

سلام بچه ها، امیدوارم حالتون خوب باشه.

یه مشکلی واسه پراید ۱۳۲ انژکتوریم پیش اومده که حسابی کلافه ام کرده. چند وقتیه متوجه شدم سوزن دمای آب یهو میره بالا، مخصوصاً توی ترافیک یا وقتی ماشین خاموشه. یه سری جاها خوندم که ممکنه از ترموستات باشه که نتونه باز و بسته بشه درست.

حالا یه سوال دارم: ترموستات فابریک پراید انژکتوری اصلاً چند درجه ست؟ من شنیدم ۸۲ درجه، ولی یه جای دیگه نوشته بود ۸۹ درجه. کدومش درسته؟

اگه بخوام عوضش کنم، همون درجه فابریکو بگیرم بهتره یا درجه پایین تر/بالاتر؟ مثلاً ترموستات ۷۶ درجه بگیرم؟

ممنون میشم اگه تجربه تونو بگید. 🙏

1 پاسخ
1
سلام دوست عزیز،
من رضا هستم، ۱۵ سال سابقه کار تخصصی روی موتورهای پراید انژکتوری. بذار یه توضیح کامل و فنی بدم که هم جواب سوالت رو بگیری و هم بدونی چه قطعه‌ای باید بخری.

🔧 درجه ترموستات فابریک پراید انژکتوری

ترموستات فابریک و استاندارد پراید انژکتوری (اعم از ۱۳۲، ۱۴۱، ۱۵۱ و صبا با موتور XU7JP/L4) ۸۲ درجه سانتی‌گراد است.

این عدد روی بدنه خود ترموستات هم حک شده (معمولاً با عبارت 82°C یا EZAM 992506 82c) که می‌تونی توی تصویر زیر ببینی:

🌡️ آیا می‌تونی درجه دیگه‌ای بزاری؟
بله، ولی باید بدونی هر کدوم چه عاقبتی داره:

درجه ترموستات وضعیت توصیه فنی
۷۶ درجه زودتر باز می‌شه، آب سریع‌تر به رادیاتور می‌ره توصیه نمی‌شه — موتور همیشه سردتر از حد بهینه کار می‌کنه، مصرف سوخت بالا میره، کاتالیزور زودتر خراب می‌شه
۸۲ درجه فابریک و استاندارد همینو بگیر — بهترین دمای کارکرد برای موتور XU7JP
۸۹ درجه دیرتر باز می‌شه ⚠️ فقط برای مناطق سردسیر (مثل زنجان، تبریز) قابل قبوله — توی تابستان تهران خطر جوش آوردن داره

⚠️ علائم خرابی ترموستات که باید چک کنی

قبل از اینکه بری پول بدی و عوضش کنی، این موارد رو بررسی کن:

1. دمای آب روی دور آرام (ترافیک) میره بالا، ولی با حرکت کردن پایین میاد → ترموستات گیرکرده و نیمه‌باز است

2. دمای آب همیشه پایین‌تر از نیمه است حتی بعد از نیم ساعت کار → ترموستات خراب و همیشه باز است
  3. بخار از اگزوز همراه با بالا رفتن سریع دما → احتمالاً واشر سرسیلندر، نه ترموستات!
ccc3fc3c23d4614b1e1212ed85d46ec1611b884a

🔩 نکات طلایی هنگام تعویض

• واشر ترموستات رو حتماً عوض کن، حتی اگه سالم به نظر برسه. واشر قدیمی نشتی می‌ده.

• بعد از نصب، سیستم خنک‌کننده رو هواگیری کن. هوا توی سیستم باعث می‌شه دما نادرست نشون داده بشه.

• از ضدیخ استاندارد (ترجیحاً پارس یا بهران) استفاده کن، نه آب معمولی. آب باعث رسوب و خرابی زودتر ترموستات می‌شه.
  • برندهای معتبر بازار: عظام (EZAM)، بابا پارت، کروز. از برندهای چینی بی‌نام و نشان دوری کن.

✅ جمع‌بندی

ترموستات ۸۲ درجه بگیر، همون فابریک. نه ۷۶ و نه ۸۹. ۷۶ درجه مصرف سوختت رو بالا می‌بره و ۸۹ درجه توی تابستان خطرناکه.

اگه خواستی می‌تونی عکس از صفحه دمای آب ماشینت بذاری تا دقیق‌تر راهنماییت کنم. موفق باشی! 🚗🔧

fed56ea6dd60808849891441181a90df3b8689f0

شروع‌کننده موضوع

@rezamohamadi99 ممنونم از شما خیلی کمکم کردید(:

اشتراک‌گذاری: